Передплата 2024 ВЗ

«Ми не знаємо, де утримують Червінського»

  • 22.04.2024, 09:54
  • 361

Адвокат розвідника Романа Червінського Андрій Йосипов повідомив, що ні захисники, ні родина не знають, де зараз перебуває Червінський

Адвокат нагадав, що 19 квітня опівночі сплив термін запобіжного заходу тримання під вартою. Суд у Кропивницькому не ухвалив жодного рішення щодо продовження запобіжного заходу, однак Червінського із приміщення суду вивезли у невідомому напрямку. Захисники офіцера розвідки побоюються, що з урахуванням численних успішних спецоперацій за участі Червінського проти росії його можуть таємно передати державі-агресору.

«Ні нам, як захисникам, ні дружині Червінського, ні його родині не відоме місце перебування Червінського. 19 квітня пізно ввечері він мав бути звільнений з-під варти. Але станом на сьогодні його місце перебування нам достеменно невідоме. Ми зверталися із заявами як про викрадення, так і про незаконне утримання Червінського до правоохоронних органів. Станом на сьогодні будь-якої інформації про те, де саме він перебуває, у нас немає», — заявив Йосипов.

«Із засобів масової інформації ми бачили начебто факт того, що його конвоювали до слідчого ізолятора в місті Кропивницький. Але з урахуванням обставин конвоювання, а саме — як його перевозять, неодноразово міняють автомобілі, і з урахуванням того, що ми навіть не бачили, що саме його дійсно посадили в автомобіль, яким здійснюється конвоювання, то сказати на 100%, гарантувати, що він перебуває в умовах слідчого ізолятора, ні я як захисник, ні його родичі не можуть», — говорить адвокат.

«Протягом вже двох діб правоохоронні органи не реагують на наші звернення», — констатує Йосипов.

«У нас була інформація про факт перебування Червінського в розшуку в російській федерації. І я дуже б не хотів забігати наперед, але не виключатиму того факту, і принаймні ми будемо перевіряти той факт, що Червінський міг бути викрадений — це лише як припущення — для передачі ворогу. Я такого факту також до кінця не буду відкидати. Чому? Тому що повторюся, історія Червінського і історія його спецоперацій щодо наших ворогів достеменно відома не лише суспільству. Ті операції, про які відкрито можна було вже говорити по результатах їх завершення. І щодо „вагнергейту“, і щодо Цемаха. Біографія Червінського викликає у нас побоювання, що він може і не перебувати в умовах слідчого ізолятора», — зауважує адвокат.

«Нам було б набагато спокійніше, якби той запобіжний захід був би продовжений, але ми достеменно б знали, що є відповідне рішення суду про продовження. Законне воно, незаконне, обґрунтоване воно, не обґрунтоване — то вже інше питання. Ми б реагували відповідним чином. А от сама відсутність інформації, зокрема і з Кіровоградського районного суду про ухвалення будь-якого рішення, на підставі якого його можна утримувати під вартою, відсутність інформації від правоохоронних органів протягом двох діб про його місце перебування і відсутність реакції на наші заяви, відсутність інформації від самого органу досудового розслідування і органу прокуратури в цьому кримінальному провадженні, інформації безпосередньо захисникам і родині - це все дійсно змушує нас — повторюся, лише виключно якприпущення — думати про найгірше», — зазначив Йосипов.

«Мені дуже б не хотілося думати про найгірше, але з урахуванням біографії Червінського, з урахуванням тої критики, яку від висловлював, критики у справі „вагнергейту“, критики Єрмака і Зеленського у справі щодо передачі Цемаха російській федерації, одного з ключових свідків по справі малазійського Боїнга, збитого над територією України. Я дуже надіюсь, що з понеділка, коли в трохи більш якіснішому режимі запрацюють і судова інституція, і правоохоронна система, у нас буде трохи більше інформації. Але станом у сьогодні у нас інформації ніякої - як ні в нас, так ні в родини щодо місця перебування Червінського. Та інформація, яка є у відкритому доступі щодо можливого його конвоювання до слідчого ізолятора у місті Кропивницький вона не підтверджена ніяким чином», — резюмує адвокат Романа Червінського.

Схожі новини