Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

10 квітня Україна використала аварійну допомогу з Польщі

  • 11.04.2024, 14:15
  • 360

Зокрема, через бойові дії, в Україні знеструмлені 380 населених пунктів

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Про це повідомили в Укренерго.

Унаслідок масованої комбінованої атаки ворога пошкоджені підстанції Укренерго та об'єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській і Київській областях.

Учора вимикалася високовольтна лінія на Миколаївщині. Знеструмлювали абонентів у Миколаївській і Херсонській областях. Нині всіх заживлено.

Також із 06:31 на Харківщині діють графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовували.

Учора вдень через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі був профіцит. Польща надала аварійну допомогу, терміново викупивши надлишки української електроенергії загальним обсягом 2800 МВт-год. Також застосовували обмеження генерації на СЕС.

Натомість у години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі був наявний дефіцит.

«Для підтримки балансу в енергосистемі диспетчерський центр Укренерго з 20:00 до 21:00 залучав аварійну допомогу від оператора енергосистеми Польщі PSE загальним обсягом 200 МВт-год», — додали енергетики.

11 квітня заплановано імпорт електроенергії у ранкові та вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 833 МВт-год з максимальною потужністю в окремі години до 494 МВт.

Експорт здійснюватимуть у денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ до Угорщини, Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг становитиме 2812 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 371 МВт.

Схожі новини