Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Внаслідок дронової атаки по Харкову серед загиблих — рятувальники

  • 04.04.2024, 08:50
  • 270

У ніч проти 4 квітня Харків опинився під атакою кількох хвиль російських ударних дронів Shahed. Унаслідок атаки в місті є загиблі та постраждалі

Фото:  Олег Синєгубов 
Фото:  Олег Синєгубов 

Про це повідомили голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов та міський голова Ігор Терехов.

Близько першої ночі в місті пролунали вибухи — тоді влада повідомила про влучання «шахедів» у приватні та багатоквартирні житлові будинки. За словами Синєгубова, по Харкову завдали принаймні чотирьох ударів.

В одній із багатоповерхівок міста пошкоджені верхні поверхи, де обвалилися плити та пошкоджено зовнішню стіну. На місці ще одного влучання почалася пожежа. Згодом стало відомо, що росіяни повторно вдарили по Харкову під час ліквідації наслідків попереднього удару. На місці повторного влучання загинули троє рятувальників, а також пошкоджена техніка Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ще один рятувальник зазнав поранень, розповідав Терехов.

Він також зазначив, що внаслідок російської атаки в деяких районах Харкова можливі перебої зі світлом.

За даними ОВА, загалом через удар шахедів у місті загинули чотири людини, ще щонайменше 10 — отримали поранення. 49-річний поранений чоловік перебуває у важкому стані, інші постраждалі — у середньому та легкому станах.

Міський голова Терехов станом на ранок стверджує, що кількість постраждалих зросла до 12 людей.

Серед постраждалих — медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги, яка приїхала на виклик та зазнала травм від повторного удару.

Наразі в місті триває ліквідація наслідків атаки. На місцях працюють усі екстрені та комунальні служби, а також волонтери.

Схожі новини