Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нідерланди нададуть Україні 24 винищувачі, — міністр

  • 21.03.2024, 15:20
  • 395

Загалом Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16

Фото ілюстративне із сайту Армія Inform
Фото ілюстративне із сайту Армія Inform

Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Над цим (навчанням на F-16.- ред.) всі дуже багато працюють, особливо українські льотчики і українські техніки, які повинні навчитися освоювати F-16 і реально вміти ними користуватися, і воювати в них, а також мати відповідну інфраструктуру в Україні. Це важка робота. Я думаю, що ми на шляху до того, щоб побачити поставки, спочатку данські, цього літа, а потім ми плануємо збільшити їх кількість, і тоді ми також будемо відправляти партії, щойно люди будуть готові.

Отже, коли саме ми доставимо усі 24 винищувачі, я не скажу зараз, тому що це залежить від факторів, які я щойно згадала, але ми плануємо почати поставки цього літа. І ми плануємо побудувати цей потужний потенціал для українських ВПС", — поясниоа вона.

Оллонгрен не вказала, скільки літаків буде у першій партії.

«Загалом ми зможемо поставити 24. Ми знаємо, що почнемо з данських F-16, тобто зараз це в нашому плануванні, в українському плануванні. Зрештою, це вже не має значення, якщо це нідерландський, данський або норвезький F-16, бо він буде українським. Це будуть ваші українські ВПС, які будуть використовувати цю дуже сильну систему зброї», — додала міністерка.

Схожі новини