Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Партія техніки на 24 млн грн на східний фронт

  • 20.03.2024, 10:31
  • 315

Петро Порошенко привіз велику партію техніки на східний фронт. Одночасно допомогу від Фонду Порошенка отримали представники 10 бригад і батальйонів. Більше тисячі FPV-дронів отримали підрозділи, які воюють на найгарячіших ділянках фронту — десантники, розвідники і піхотинці

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Окрім FPV і «Мавіків», бригади посилили й автотранспортом. Потужні вантажівки DAF YA, «робочі конячки» DAF Leyland, а також пересувні авторемонтні майстерні, мікроавтобус Mercedes Sprinter, прально-душові комплекси — загалом ця партія допомоги армії «потягнула» на 24 млн грн.

«В одному місці, десь на Сході, з'їхалися військові з різних бригад Сухопутних та Десантно-штурмових військ. Це — наша рутинна щотижнева робота, яку здійснює «Фонд Порошенка» та ГО «Справа Громад», — пояснює пʼятий президент.

Порошенко каже — особливо очі хлопців горять, коли вони бачать кількість «Мавіків», FPV-дронів «Пегас» та «Мольфар».

"Для 28 і 47 ОМБр пригнали 4 вантажівки DAF YA. А за кермо Mercedes Sprinter сядуть військові із 22 окремої механізованої бригади. Їх ми доукомплектували й двома прально-душовими комплексами", — розповідає Порошенко.

3 вантажівки DAF LayLand отримують бійці Окремої президентської бригади. На базі DAFiв зроблені й пересувні авторемонтні майстерні, які доводитимуть техніку до ладу просто на лінії зіткнення.

Загалом кількість вантажівок DAF LayLand, DAF YA, Foden, які Порошенко передав у ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення, сягнула 500 одиниць.

«Був радий побути в колі друзів. Всі заряджені перемагати, і точно знаю, що і дрони, і вантажівки стануть у пригоді», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини