Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільші манікюрні ножиці

У Києві зафіксували новий Національний рекорд

Фото з особистого альбому Тараса Чурка
Фото з особистого альбому Тараса Чурка

Команда одного з виробників перукарської продукції з Чернівців виготовила велетенські манікюрні ножиці, які потрапили до Національного реєстру рекордів України.

— Наша фірма виробляє манікюрну продукцію вже 25 років, — розповів кореспонденту «ВЗ» ди­ректор фірми з виробництва манікюрної про­дукції Тарас Чурко. — Колись мій батько починав з продажу маленьких ножиць на Калинівсько­му ринку, що у Чернівцях. Згодом виробництво розрослося, тепер беремо участь у різноманіт­них конкурсах і виставках. Недавно відсвяткува­ли ювілейний день народження компанії. Наша команда придумала створити, так би мовити, пам’ятний фірмовий знак — манікюрні ножиці, ви­сота яких 2 метри, вага — до 3 кг. Інсталяція ство­рена з пінопласту.

Після встановлення Національного рекорду но­жиці знову повернулися у Чернівці - на рідну фір­му. Але вони «подорожують» з командою. Як тіль­ки хтось їде на виставку в інше місто чи навіть в іншу країну, манікюрні ножиці-рекодсмени їдуть з командою фахівців. І, звісно, слугують оригіналь­ною фотозоною.

А тим часом…

У столиці України вперше встановили скульптуру ножиць дев’ять років тому. Вже тоді було зафіксовано Національний рекорд у номінації «Найбільші перукарські ножиці». Це точна копія ножиць, збільшених у 20 разів. Їхня висота — 3,85 м.

Схожі новини