Передплата 2024 «Добра кухня»

«54 окремий розвідбат отримав пересувну авторемонтну майстерню, 100 FPV-дронів „Мольфар“, 5 Мавіків. Їхня статистика використання дронів-камікадзе вражає»

  • 19.03.2024, 10:29
  • 298

Петро Порошенко привіз партію техніки артилеристам 43-ї бригади, бійцям 54-го розвідбату та 120-ї бригади ТРО. Він також поділився новинами з передової, де вже працює нова розробка — станція РЕБ, профінансована Фондом Порошенка

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Дощ періщить, машини буксують, дорогу розмило, але ми поспішаємо доправити чергову партію допомоги нашим старим друзям. 43 артбригада — 2 вантажівки DAF, 3 Мавіки. Між іншим, саме 43-тя отримала від нас найбільше вантажівок. На сьогодні ці хлопці виконують дуже багато роботи. І для цієї роботи — потрібен БК, а для його перевезення — тягачі», пояснює Порошенко.

«54 окремий розвідбат отримав пересувну авторемонтну майстерню, 100 FPV-дронів „Мольфар“, 5 Мавіків. Їхня статистика використання дронів-камікадзе вражає», — говорить Петро Порошенко.

Ще одну вантажівку DAF передали 120 бригаді ТРО.

«Також хочу поділитися новинами: наша станція РЕБ, яку нещодавно поставили на озброєння Сил оборони, вже працює і прикриває бійців на Сході. Зокрема дивізіони артилерії під Авдіївкою, до яких за 2 тижні роботи нашого РЕБу не зміг долетіти жоден російський дрон: ані Орлан, ані Суперкам, ані Зала. Сума проєкту — 500 мільйонів, 200 з яких уже витрачено», — повідомив Петро Порошенко.

У листопаді минулого року стало відомо, що Петро Порошенко фінансує виробництво нових систем радіоелектронної боротьби, які будуть знешкоджувати російські безпілотники. Як повідомив п’ятий президент, дослідження і розробки цієї техніки велись давно, і нова система вже показала свою ефективність у фронтових умовах.

Схожі новини