Передплата 2024 «Добра кухня»

Індія викрила «велику мережу торгівлі людьми»: деталі

  • 09.03.2024, 20:15
  • 544

Індія викрила «велику мережу торгівлі людьми», учасники якої заманювали молодих індійців до росії нібито для працевлаштування. Насправді ж їх змушувати воювати проти України

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

Центральне бюро розслідувань Індії (CBI) зʼясувало, що у межах схеми до росії вирушили приблизно 35 індійців. Раніше Міністерство закордонних справ Індії повідомляло про майже 20 громадян країни, які опинилися в російській армії.

Щонайменше двоє чоловіків, які поїхали до росії працювати «помічниками» в армії, загинули на війні проти України. Та посольство Індії в росії підтвердило тільки одну з цих смертей.

Деяким чоловікам пропонували, зокрема, вступати до «сумнівних приватних університетів» у росії та «безкоштовне продовження візи.

Торговці людьми діяли у кількох штатах Індії, вони націлювалися на користувачів соціальних мереж. Правоохоронці вже здійснюють обшуки.

«Громадян Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, навчали виконувати бойові обовʼязки та відправили на передові позиції у російсько-українській війни всупереч їхнім бажанням», — йдеться у звіті CBI і додається, що кілька людей отримали «тяжкі поранення» у зоні бойових дій.

Схожі новини