Передплата 2024 «Добрий господар»

Біля зруйнованого музею Шухевича у Львові вшанували памʼять генерал-хорунжого УПА (ФОТО)

  • 05.03.2024, 17:00
  • 451

Пам’ять Романа Шухевича вшанували на місці зруйнованого рф музею у Білогорщі

Фото Львівської обласної ради
Фото Львівської обласної ради

Заходи вшанування пам’яті визначного українського політичного, військового діяча, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича відбулися сьогодні, 5 березня.

Участь у них взяли представники громадських і патріотичних організацій, духовенство, міська й обласна влада, народні депутати України, депутати Львівської обласної ради.

Поминальну панахиду у співслужінні зі духовенством очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Володимир Груца.

Присутні поклали квіти до пам’ятника Роману Шухевичу. Опісля відбулося громадське віче за участі дружини покійного Юрія Шухевича Лесі та доньки Романа Шухевича Марії Трильовської.

«Я не чекала, що нині буде стільки людей. Дуже всім вдячна за пам’ять, за підтримку і за бажання відновити музей Романа Шухевича. Відновити той будинок, де був останній бій, де він загинув. Могили немає, але є символічна могила — дім, де він загинув. Я дуже всім вдячна», — зазначила Марія Трильовська (Шухевич).

Присутні змогли оглянути виставку про життя та діяльність головного командира Української повстанської армії Романа Шухевича. На банерах виставки — фотографії і тексти, які руйнують міфи про Шухевича та розповідають про унікальну й досі невідому історію життя головнокомандувача УПА.

Схожі новини