Передплата 2024 ВЗ

Перша людина померла від вірусу «Аляска»

  • 14.02.2024, 20:30
  • 889

Представники охорони здоров’я Аляски ідентифікували першу відому смерть, пов’язану з нещодавно виявленим вірусом під назвою «Аляска»

Фото: УП
Фото: УП

Про це пише CNN.

За даними Департаменту охорони здоров’я штату Аляска, з моменту виявлення в 2015 році було зареєстровано сім випадків зараження віспою Аляски. Останній випадок був виявлений у літнього чоловіка, який помер минулого місяця.

«Це перший випадок важкої інфекції віспи Аляски, яка призвела до госпіталізації та смерті», — йдеться в повідомленні департаменту охорони здоров’я минулого тижня.

Експерти кажуть, що хвороба часто протікає в легкій формі, і що інфекції залишаються рідкісними серед людей, оскільки вірус в основному зустрічається в популяціях дрібних ссавців по всій Алясці.

«Шість із семи випадків були легкими та самообмеженими, тому пацієнту навіть не потрібно було отримувати допоміжну допомогу від медичного працівника», — сказав державний епідеміолог і голова секції епідеміології Аляски Джо Маклафлін.

Тим не менш, є багато чого, що невідомо про вірус, сказав Маклафлін, включаючи те, як він поширюється від тварин до людей і як довго існує.


Джерело: CNN

Схожі новини