Передплата 2024 ВЗ

У тернопільському виші призупинили курс викладача, якого звинувачують у сексизмі

  • 07.02.2024, 10:30
  • 1 372

У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка призупинили курс, викладач якого минулого тижня втрапив у скандал через сексистські висловлювання, які озвучив під час лекцій

Фото: hromadske
Фото: hromadske

Про це повідомила пресслужба навчального закладу.

Ідеться про курс «Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя», який читав професор Володимир Кравець. Під час лекцій він показував студентам презентації із секситськими наративами й віктимблеймінгом. Зокрема, про різницю «жіночої» й «чоловічої» логіки, а також те, що дівчата нібито самі провокують зґвалтування.

На матеріали лекції почали скаржитися студенти. Сам Володимир Кравець заявляв, що на його лекціях нібито не було сексизму, а деякі студенти навіть «аплодували йому стоячи».

Керівництво ЗВО провело зустріч зі студентами, які скаржилися на лекцію Кравця. В університеті зібрали комісію, яка має дати експертну оцінку навчальних матеріалів курсу. Також університет оцінюватиме знання студентів, які прослухали курс Кравця.

За розпорядженням проректора університету від 2 лютого 2024 року:

  • створено комісію для експертної оцінки курсу із залученням внутрішніх та зовнішніх фахівців зі вказаної проблематики;
  • тимчасово призупинено викладання курсу на освітніх програмах;
  • деканати факультетів, на яких завершилося викладання курсу в другому семестрі цього навчального року, повинні створити комісії для оцінювання навчальних досягнень студентів із цієї навчальної дисципліни.

Ректор зазначив, що наразі за згодою студентів оформлюють їхні пояснення, а також очікують на пояснення самого викладача.

Схожі новини