Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля Куп’янська росія зосередила 40 тисяч військовослужбовців, — речник

  • 05.02.2024, 15:35
  • 363

У ЗСУ підтвердили інформацію Forbes, що з жовтня минулого року росія зосередила біля Куп’янська близько 40 000 військовослужбовців і 500 танків

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це заявив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш.

«Окрім того, там також присутні не тільки ці війська, а й ще бойові-броньовані машини, яких також є понад 600 одиниць, трохи понад 400 артилерійських систем та понад 150 реактивних систем залпового вогню. Ці війська не з’явилися там раптово. Вони там ще із жовтня», — зазначив начальник пресслужби.

Однак така кількість військ та техніки не означає, що вся ця техніка та всі ці люди беруть одномоментну участь у бойових діях.

«Не всі вони беруть напряму участь. Тобто є підрозділи забезпечення, тилу, логістики, ремонтні, медики, зв’язківці та ще дуже багато людей, які не перебувають на лінії зіткнення», — додав Євлаш.

Тим часом російські військові намагаються показати перед виборами президента росії, яка їх армія сильна, але все одне зазнають великих втрат.

«Їх втрати „двохсотими“ дорівнюють втратами „трьохсотих“. Тобто це дуже великі втрати. І вони продовжують нагнітати, підтягуючи свої резерви на цей напрямок», — наголосив Євлаш.

Також окупанти хочуть створити умови для блокування Куп’янську та взяти Сеньківку, але наразі безуспішно.

«До цього зводили і продовжують зводити міцні оборонні споруди, фортифікаційні укріпрайони, які унеможливлюють легке просування, легку прогулянку противника. Там досить потужні рови, зуби дракона, мінно-вибухові загородження і також тактично правильне використання рельєфу місцевості, яке унеможливлює проходження цих військ. Ба більше — рф використовує досить примітивну тактику м’ясних штурмів. Просто брати кількістю. Ми своєю чергою можемо протиставити нашу якість, нашу інноваційність, наш нестандартний підхід до вирішення будь-яких питань. Ми стримуємо цей потенціал і не даємо ворогу просунутися вперед», — підсумував речник.

Схожі новини