Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Соня Морозюк сховала своє майно, яке арештували: деталі

  • 01.02.2024, 13:55
  • 1 472

Художниця Соня Морозюк, яка була нареченою Романа Гринкевича, якого підозрюють у розкраданні грошей Міноборони, передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві

Фото із соцмереж Соні Морозюк
Фото із соцмереж Соні Морозюк

За даними журналістів-розслідувачів, 15 січня Соня Морозюк позичила 6 мільйонів 700 тисяч гривень у своєї мами Ліліани Семенюти.

Семенюта — ФОП, яка надає різні послуги — від дизайну до прибирання будинків. Також на неї зареєстрована ГО «Вік Можливостей». Про інший бізнес жінки невідомо.

Одна з квартир художниці розташована в ЖК «Альтер Его» на Новопечерських липках. Вартість таких апартаментів — від 6 мільйонів гривень. Приблизно стільки ж коштує друга квартира Морозюк у ЖК «Пори року».

Відтак через позику від мами Морозюк у нотаріуса наклала обтяження на всі три об'єкти нерухомості. У реєстрі нині це договір іпотеки.

«Є Закон України про іпотеку, й там вказано, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати», — пояснив журналістам адвокат.

Тому, поки Соня Морозюк не поверне борг своїй мамі, її майно недоступне для арештів і конфіскацій.

Як відомо, 11 січня про арешт цих об'єктів оголосили у ДБР. У переліку майна, яке для Бюро знайшло Агентство з розшуку та менеджменту активів, були квартири та галерея Морозюк.

Однак розслідування виявило, що жоден з трьох об'єктів нерухомості Соні Морозюк станом на 31 січня 2024 року не арештували.

Схожі новини