Передплата 2024 «Добра кухня»

Розкрадання на закупівлях для ЗСУ: СБУ повідомила про підозри

  • 28.01.2024, 08:15
  • 677

СБУ повідомила про підозру у розкраданні 1,5 мільярда гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ колишньому і чинному керівникам Департаменту військово-технічної політики Міноборони, директору «Львівського арсеналу» і представнику іноземної фірми

Фото МВС
Фото МВС

За даними слідства, у серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю гуртової партії артснарядів з постачальником озброєнь «Львівський арсенал».

Пвзніше Міноборони переказало на рахунки підприємства всю суму, а менеджмент компанії перерахував частину грошей на баланс іноземної компанії, яка мала надати боєприпаси Україні.

Однак, за даними СБУ, компанія не відправила жодного снаряду, а отримані гроші переказала на рахунки ще однієї афілійованої компанії на Балканах. Решта суми від Міноборони залишилася на рахунках української компанії в одному зі столичних банків.

За матеріалами Служби безпеки пʼятеро людей отримали підозри за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою.

Відтак підозру отримали:

  • колишній та нинішній керівники Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони;
  • очільник і комерційний директор компанії «Львівський арсенал»;
  • представник іноземної компанії.

Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Схожі новини