Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо про стан шкіл і садочка, які постраждали від ракетного обстрілу в кінці 2023 року

  • 09.01.2024, 13:30
  • 624

У Львівській міській раді розповіли про деталі відновлення чотирьох навчальних закладів після ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року

Фото: Львівська міська рада
Фото: Львівська міська рада

Про це повідомляє Львівська міська рада.

29 грудня 2023 року під час ракетного обстрілу у Львові окрім житлових будинків, були пошкоджені три школи і один дитячий садок. Від начальника управління освіти Львівської міської ради Андрія Закалюка стало відомо про деталі відновлення.

«У СЗШ № 86 було пошкоджено 7 вікон, 2 дверей та димарі. Станом на сьогодні замінено усі вікна, і заклад є безпечним для того, аби діти тут навчались. Усі роботи виконані коштом міста.

У ліцеї «Сихівському» були знищені 13 вікон різних розмірів, а також 15 склопакетів у окремих вікнах. Окрім цього, було пошкоджено деякі двері. Вже замінені усі вікна, та триває заміна склопакетів у окремих конструкціях. Заклад буде готовим до проведення уроків 15 січня, як і планувалося. Усі роботи виконані коштом міста.

У садочку № 78 вибито 25 вікон, 1 віконно-дверний блок, а також 4 склопакети у окремих вікнах і деякі двері. Наразі розпочато заходи із заміни вікон, але заклад вже з 9 січня відновить роботу у режимі чергової групи. Відновити роботу дитячого садка у звичному режимі можна буде вже 15 січня. Усі роботи виконуються коштом міста", — розповідає Закалюк.

За його словами найбільше у результаті обстрілу постраждав ліцей «Оріяна»: сильно пошкоджено понад 280 вікон, 111 дверей (з них 44 потребують заміни, інші ремонту). Станом на сьогодні, завдяки благодійній організації зроблено заміри пошкоджених вікон і дверей. Коштом міста вже встановлено 30 вікон на коридорах. Завтра у закладі почнуть монтувати ще 70 вікон коштом благодійного фонду. Зараз очікують технічного звіту пошкодженої будівлі, щоб якнайшвидше відновити пошкодження. Орієнтовний початок відновлення навчання в цьому ліцеї - 15 січня. Впродовж певного часу навчання тут буде у дві зміни, поки всю будівлю не відремонтують.

Схожі новини