Передплата 2024 ВЗ

Радянську зірку на фасаді будинку біля цирку демонтують?

У Львові досі знаходять заборонені законом комуністичні символи. На фасаді історичного будинку по вул. Городоцькій, 85, що поруч з цирком львів'яни знайшли радянську зірку. Цей радянський мотлох давно варто було демонтувати… Але міська влада цього не зробила: або не побачила заборонений радянський символ, або просто проігнорувала

Фото з ФБ сторінки Костянтина Мельника
Фото з ФБ сторінки Костянтина Мельника

«Прохання декомунізувати радянські зірки вгорі на фасаді будівлі по вул. Городоцька, 85, як то зробили на будинку напроти», — написав на ФБ-сторінці «Гарячої лінії» Львова Костянтин Мельник.

Чоловік також звернувся телефоном на номер 15−80 («Гаряча лінія міста»), його звернення переадресували в Галицьку районну адміністрацію.

«Будинок за адресою вул. Городоцька, 85, не є на балансі міста. Галицька районна адміністрація скерувала листа власнику будівлі щодо демонтажу елементів радянської символіки», — повідомила у коментарі для «ВЗ» голова Галицької РА Галина Гладяк.

Будинок на вул. Городоцькій, 85, збудований у стилі сталінського класицизму на початку 1950-х років за проєктом Павла Конта і Людмили Нівіної. Від часів союзу тут був розташований гуртожиток Інституту новітніх технологій та управління (колишній технікум радіоелектроніки), а також їдальня технікуму.

Схожі новини