Передплата 2024 «Добрий господар»

Агентам кремля платили 5 тисяч доларів за «здачу» пунктів важкого озброєння у Львові

Про резонансні затримання інформаторів, які працюють на ворога, розповіла на брифінгу речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська

Оперативники Управління Служби безпеки Львівщини затримали колаборантку, яка «розвідувала» на Львівщині інформацію про роботу ЗСУ та передавала окупантам. Це вимушена переселенка, яка отримала від рф завдання збирати інформацію про дислокацію військових у Львові. Жінка мешкала у Львові і працювала проти України та міста, яке її прихистило.

Про це 27 грудня повідомила на брифінгу речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

«Жінка відвідувала місця, де візуально могла бачити скупчення військовослужбовців, на електронних картах робила скріни та відповідні позначки та відправляли їх своєму куратору у ворожу державу», — наголошує речниця.

Також затримано ексочільницю від Львівщини проросійських громадських організацій. Жінка теж була агентом кремля. Виходила в ефіри проросійських телеканалів, позиціонувала себе політичним експертом. Під час прямих ефірів нівелювала Україну, як державу…

«Ціна питання» — 5 тисяч доларів

Працівники СБУ Львівщини затримали ще одного агента — в’язня, який відбуває покарання за резонансні злочини. На нього вийшли ворожі спецслужби, завербували, запропонували гроші, аби створив власну мережу інформаторів. Чоловік вирішив скористатися «послугами» інформаторів серед своїх близьких та знайомих, які перебувають на волі. За суму від тисячі до п’яти тисяч доларів інформатори мали «здати» пункти транзиту важкого озброєння ЗСУ та адреси теплових електростанцій регіону. Ці дані були потрібні ворогу для ракетних ударів.

Інтернет-спільнота «Львівської народної республіки»

За словами Роксолани Яворської, серед важливих справ щодо колаборантів — затримання львів'янина, який організував Інтернет-спільноту. Ця спільнота мала назву — «Львівська народна республіка». Сепаратист закликав до повалення конституційного ладу та силового захоплення влади в Україні. Роксолана Яворська каже, колаборант зараз у місцях позбавлення волі. Попереду суд за чотирма статтями ККУ.

Схожі новини