Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У перші дні Нового року у Львові прогнозують туристичну активність

Це пов’язано з тим, що столиця Галичини стане транзитним пунктом для відпочивальників, які повертатимуться з Буковеля та Карпат

Цього року на Новорічні вакації у Львові заброньовано лише 36% готельних номерів, що значно менше, ніж минулих років. Ситуація з бронюванням готелів в центрі міста традиційно трохи краща, ніж в готелях, які розташовані в ближньому центрі чи на периферії. В останні дні 2023 року ситуація з бронюванням може покращитися: тенденція останніх двох років — гості планують візит спонтанно, за день-два до подорожі. І на це неабияк впливає безпекова ситуація в країні.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, номери на Новий рік заброньовано у 70 готелях Львова, але ще можуть забронювати в останній момент. На новорічні вакації туристи перебувають два-три дні, не довше. 90% туристів, які приїдуть до Львова на Новий рік, українці з Києва, Одеси, Дніпра, Івано-Франківська. Українців цікавлять у Львові галицькі традиції зустрічі Нового року, гастрономічні мандрівки ресторанами площі Ринок, відвідини ялинки, що перед Оперним театром.

Іноземних туристів на Новорічні свята буде лише 10%. Це переважно гості з Польщі, США, Німеччини, Великої Британії. Іноземці залюбки відвідують львівські музеї та «Шевченківський гай».

«Бачимо невелику зацікавленість Львовом у перші дні Нового року, з початку січня, — продовжує розмову Христина Лебедь. — Це гості, які будуть повертатися з відпочинку із Закарпаття, Буковелю. Львів у цей період стане транзитною точкою для зупинки і відпочинку цих туристів».

Христина Лебедь каже, туристичні менеджери Львова не отримують скарг від туристів про те, що у місті на Новий рік обмаль розважальних подій: всі розуміють, що війна — не час для веселощів, потрібно дотримуватися балансу. «До Львова зараз їдуть за перезавантаженням», — підсумувала начальниця управління туризму мерії.

Схожі новини