Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові врятували військового із важким онкологічним захворювання

  • 19.12.2023, 14:40
  • 455

Команда лікарів проктологічного відділення Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру врятувала військового з онкологічним захворювання прямої кишки на IV стадії та із вираженою супутньою патологією

Фото Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру
Фото Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру

Військовий Ігор із 2014 року захищав нашу країну на фронті. Та 24 лютого 2023 року у чоловіка розпочалася своя важка боротьба із хворобою. Про свій діагноз Ігор дізнався зовсім випадково під час планового медичного огляду у госпіталі. До того чоловік не скаржився на самопочуття, та у нього діагностували захворювання вже на IV стадії. Тоді воїна скерували до онкоцентру у Львові.

«Спочатку мені запропонували медичну евакуацію за кордон, адже ризики були надто великі, але я відмовився. Тоді лікарі запропонували мені спеціальний план лікування і погодились провести оперативне втручання. Мені одразу розповіли про всі можливі варіанти розвитку подій під час лікування та операції. Я вирішив наважитись. Тепер, після усього пережитого, я завжди буду вдячний лікарям за те, що їм вдалося зробити для мого одужання», — розповів пан Ігор.

В.о завідувача проктологічного відділення Львівського онкоцентру Роман Бойко зазначив, що чоловіка ретельно готували до операції тривалий час, адже пухлини були не лише у прямій кишці, а й у печінці. Тому пацієнт отримував спеціальне лікування майже 8 місяців.

«Спочатку пацієнт отримав хіміотерапію, яка передує хірургічному лікуванню. За допомогою хіміотерапії нам вдалося припинити ріст пухлин в кишці та печінці, навіть частково зменшити їхній об'єм. Тоді, за допомогою спеціального методу радіочастотної абляції, йому ліквідували поодинокі вогнища у печінці», — додав Роман Бойко.

Також у чоловіка є супутня патологія — тромбоцитопенія. Це погане згортання крові, що створювало додаткові ризики і могло зіграти вирішальну роль під час операції. Аби уникнути кровотечі під час операції, певний період йому вводили спеціальні препарати, які покращили показники згортання крові. Лише після цього лікарі зробили йому операцію по видаленню пухлини прямої кишки. Операція була успішною.

Тепер пан Ігор може повноцінно харчуватися та звично жити.

Схожі новини