Передплата 2024 «Добрий господар»

Штати планують збільшити виробництво 155-мм боєприпасів на 500%, — ЗМІ

  • 07.12.2023, 18:15
  • 425

Пентагон хоче збільшити виробництво 155-міліметрових артилерійських боєприпасів на 500% упродовж наступних двох років. Це коштуватиме приблизно 1,5 мільярда доларів

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Відомо, що підвищений попит з боку союзників США, а також тридцятирічна тенденція консолідації в оборонному секторі призвели до розширення виробництва зброї в країні.

Адміністрація президента США скерувала понад 44 мільярди доларів на озброєння і супутнє обладнання для України та запросила додаткову допомогу для цієї країни, а також для Ізраїлю і Тайваню. Днями Байден закликав Конгрес надати більше військової допомоги перед важливим голосуванням.

Тепер Рада з науки армії повідомляє Конгресу, що оборонна база армії має серйозні крихкі місця, оскільки у неї може не вистачити припасів і для США.

«У той час, як урядовці та інвестори занепокоєні тим, що світ скочується до нової ери конфлікту між великими державами, США відчувають труднощі з адаптацією своєї виробничої бази», — вказують джерела.

Наприклад, у США є всього один завод, який може виробляти чорний порох, необхідний для артилерійських снарядів, які використовує українська армія.

До вторгнення рф в Україну США виробляли 15 000 штук 155-міліметрових артилерійських снарядів на місяць. Пентагон планує збільшити виробництво на 500% упродовж наступних двох років, а витрати наразі оцінюються в 1,5 мільярда доларів.

Джон Феррарі, генерал-майор у відставці з 32-річним досвідом служби в армії, розповів у подкасті Big Take, що бездіяльність щодо того, що він називає недостатньою готовністю США до війни, може мати серйозні наслідки.

«Єдине, що коштує дорожче, ніж підготовка до війни, — це війна, і єдине, що коштує дорожче, ніж війна, — це програш у війні», — наголосив Феррарі.

Він на власні очі бачив, що відбувається, коли не вистачає набоїв.

«Не буває сильної економіки без сильної оборони», — додав він.

Схожі новини