Передплата 2024 ВЗ

Біля Мар'їнки та Авдіївки тривають запеклі бої, — речник

  • 07.12.2023, 13:45
  • 408

За вчора на Таврійському напрямку Сили оборони знищили 513 окупантів та 45 одиниць військової техніки. У районі Авдіївки за добу відбили 34 атаки ворога

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Уже другу добу окупанти дуже активно використовують дрони-камікадзе і авіацію. Також значно збільшили кількість бойових зіткнень. Загалом в операційній зоні ОСУВ „Таврія“ минулої доби ворог завдав 13 авіаударів і провів 61 бойове зіткнення. Тобто це досить багато. Також здійснив 743 артобстріли. Відповідно і втрати ворога зросли — минулої доби було 513 осіб. Також знищено 45 одиниць військової техніки. Ворог почав більше її застосовувати, зокрема — повністю знищено 6 танків, 12 ББМ, також один засіб ППО і 5 артсистем», — розповів Штупун.

Речник додав, що у районі Авдіївки за добу відбито 34 атаки ворога, противник намагався йти вперед східніше Новобахмутівки, в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького і Первомайського.

На Мар'їнському напрямку активність ворога досі на високому рівні.

«На Мар'їнському напрямку також не спадає активність. Там відбито за добу 17 ворожих атак у районах Красногорівки, Мар'їнки і Новомихайлівки», — зазначив він, додавши, що російські окупанти знову почали активніше використовувати авіацію. Попереднє затишшя було пов’язано з перегрупування ворога, підготовкою та накопиченням сил і засобів.

Схожі новини