Передплата 2024 ВЗ

Disney планує зняти продовження фільму «Чаклунка»

  • 06.12.2023, 20:20
  • 494

Disney працює над продовженням фільму «Чаклунка», де американська акторка Анджеліна Джолі зіграє головну роль — чарівницю Малефісенту

Фото WSJ
Фото WSJ

У студії заявили, що цей фільм може стати одним із останніх для Джолі. Адже вона повідомила, що втомилася від Голлівуду.

«Оскільки я виросла в Голлівуді, він ніколи не справляв на мене особливого враження. Я не вважала його чимось значущим і важливим. Я могла й не стати акторкою. На початку своєї карʼєри я не очікувала, що буду настільки публічною», — поділилася Анджеліна Джолі.

Вона зауважила, що її рання слава була нищівною — вона була депресивним і суїцидальним підлітком. Пік карʼєри настав, коли її мати помирала від раку.

Після завершення акторської карʼєри Джолі хоче сконцентруватися на власному бізнесі, зокрема — своєму модному домі Atelier Jolie, який вона заснувала цього року. Також акторка повідомила, що планує й надалі займатися благодійністю і справами біженців.

Цьогоріч, після двох десятиліть співпраці з ООН, Джолі пішла із посади посла доброї волі, щоб перейти до прямого партнерства з біженцями. У своїх останніх промовах в ООН вона заявила, що розчарована відсутністю прогресу в подоланні глобальної кризи вимушено переміщених людей.

«Чаклунка» — пригодницько-драматичний фантастичний фільм від компанії Disney, знятий на основі казки Шарля Перро «Спляча красуня». Головні ролі виконують, зокрема, Анджеліна Джолі, Ель Фаннінґ і Мішель Пфайфер. Першу частину зняв режисер Роберт Стромберг у 2014 році. У центрі сюжету — чаклунка Малефісента, яка жила в зачарованому лісі, оточена казковими істотами. Життя героїні різко змінилося, коли в її домівку ввірвалися люди, які принесли з собою руйнацію і хаос. Малефісенті довелося стати на захист своїх підданих — для цього вона попросила допомоги у темних сил. У запалі боротьби чаклунка наклала страшне закляття на новонароджену дочку людського короля Аврору. Та, спостерігаючи за тим, як росте маленька принцеса, Малефісента сумнівається у правильності свого вчинку — адже, можливо, саме Аврора здатна вдихнути нове життя у чарівне лісове царство.

У 2015 році фільм отримав премію «Оскар» за найкращий дизайн костюмів. Остання частина франшизи — «Чаклунка: Повелителька темряви» з`явилася 2019 року, її режисером був Хоакім Роннінг.