Передплата 2024 «Добрий господар»

Patriot збив вже 15 «Кинжалів», — речник Повітряних сил

  • 28.11.2023, 08:45
  • 594

Українська ППО збила вже 15 російських ракет «Кинджал» за допомогою ЗРК Patriot

Фото Depositphotos
Фото Depositphotos

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Зараз ми вже маємо 15 збитих „Кинджалів“. Плюс ще десятки збитих балістичних ракет, які летіли на Київ. Patriot себе показав», — розповів Ігнат.

За його словами, для того, щоб захиститися від балістики, потрібно мати більше наземних систем із сучасними ракетами, як у Patriot. Однак такої кількості систем немає у світі, проте, як зауважив Ігнат, наразі є збільшення потужностей виробництва техніки ППО в Німеччині, Франції, у США, бо всі зрозуміли, що наземні системи ППО таки дуже потрібні.

Також речник Повітряних сил ЗСУ припускає, що Україні будуть загрожувати у великій кількості дрони, для знищення яких потрібне «раціональне озброєння», наприклад, установки Gepard.

«Якщо заява про 60 установок Gepard, які нам Штати десь хочуть закупити, втілиться в життя, то це буде серйозне посилення. Бо нам потрібно захиститися від „шахедів“. Нам треба „шахедів“ чимось збивати, не витрачаючи зенітні ракети, переважно західні. Дрони — це те, що буде загрожувати нам у великій кількості. Тому потрібне раціональне озброєння, щоб їх знищувати. Потрібні зенітні гармати, такі, як має Gepard та аналогічні системи», — пояснив він.

Ігнат пояснив, що такі системи мають свій локатор, оптичну прив’язку до цілі, радіолокаційний супровід та автоматизоване управління.

«Однією чергою система знищує „шахед“. Летять, скажімо, вісім розривних снарядів, які потім розриваються на тисячі вражаючих елементів. Хмара шрапнелі - і „шахеда“ гарантовано немає. От такі системи — найефективніші і найраціональніші в нашому випадку. Щоправда, у них радіус дії - до 5 кілометрів», — пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Схожі новини