Передплата 2024 ВЗ

російська армія втрачає своїх військових далеко від лінії фронту, — британська розвідка

  • 24.11.2023, 13:15
  • 388

Окупаційні війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат від українських високоточних ударів далеко за лінією фронту

Фото Генштабу ЗСУ
Фото Генштабу ЗСУ

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Британські аналітики стверджують, що 10 листопада, ймовірно, понад 70 окупантів загинули під час удару по колоні вантажівок за 23 км за лінією фронту в селі Гладківка Херсонської області. Також 19 листопада ЗСУ завдали удару по росіянах, які були на церемонії нагородження чи концерті в Кумачовому, за 60 км всередині контрольованої рф території.

«Україна також постраждала від подібних інцидентів. 3 листопада 2023 року на церемонії нагородження від удару російською балістичною ракетою загинули 19 бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади», — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці додали, що бійці, як правило, добре знають радіус дії систем озброєння супротивника. Однак в реаліях дуже тривалого бойового розгортання, командири стикаються з гострою дилемою.

«Вони повинні збалансувати найкращу практику утримання військ розосередженими та менш вразливими до ударів і повсякденну вимогу збирати підрозділи разом для здійснення управління та підтримки морального духу», — зауважили у розвідці.

Схожі новини