Передплата 2024 ВЗ

За три роки у Львівській області закупили обладнання для їдалень та харчоблоків 106 шкіл, — Козицький

  • 21.11.2023, 18:55
  • 800

На Львівщині триває реформа шкільного харчування

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Про це під час Форуму з шкільного харчування повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, у 78 закладах облаштували повністю нові харчоблоки. Досі в області є 135 шкіл, де через застарілі комунікації неможливо готувати гарячу їжу.

«Щоб вирішити цю проблему, ми започаткували проєкт «Опорна кухня»: обрали опорні заклади загальної середньої освіти, на базі яких облаштуємо сучасні харчоблоки. У них харчуватимуться не тільки учні опорних шкіл, але і школярі десятків малокомплектних закладів освіти з навколишніх сіл.

Крім того, годувати учнів можуть заклади професійної освіти — за системою кейтерингу. Ми відремонтували та забезпечили сучасним обладнанням навчально-практичні центри уже 4 закладів обласного підпорядкування, які здатні харчувати школярів у своїх громадах. Це Сокальський, Меденицький, Угнівський та Боринський професійні ліцеї. Схожий потенціал є і в інших закладах, але вони потребують технічного оснащення.

Відтак звертаюся до керівництва громад, особливо тих, де є великі школи та ліцеї: зараз в області активно формують місцеві бюджети — дуже прошу вас знайти ресурс на оновлення харчоблоків у закладах освіти, де цього ще не зробили. Знаємо також, що планується надання державної субвенції, — скористайтеся відповідально цією можливістю.

Львівщина бере участь у Всеукраїнській Стратегії реформування шкільного харчування до 2027 року. У кінці січня я затверджу комплексну регіональну програму щодо реалізації цієї стратегії. Прошу до того часу подати всі ваші пропозиції", — зазначив Козицький.

Схожі новини