Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Запорізькій АЕС триває витік реагентів з першого контура енергоблока № 5, — Енергоатом

  • 16.11.2023, 16:35
  • 504

Через переведення 5-го енергоблока тимчасово окупованої ЗАЕС у «гарячий» стан стався витік реагентів із першого контура реактора в другий. Це може призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Унаслідок переведення — з порушенням умов ліцензії Держатомрегулювання та вимог Енергоатома — 5-го енергоблока тимчасово окупованої ЗАЕС у „гарячий“ стан стався інцидент з витоком реагентів із першого контура реактора в другий. Попри наявні порушення, окупаційне керівництво не поспішає переводити блок у стан „холодного зупину“, використовуючи пару, яку генерує 5-й енергоблок, для опалення та забезпечення власних потреб станції», — йдеться у повідомленні «Енергоатома».

Відтак дії окупантів можуть призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів, що безперечно не відповідає регламенту безпечної експлуатації енергоблока АЕС.

росіяни вкотре створюють загрозу безпечній експлуатації станції та спричиняють постійну деградацію обладнання, що у результаті будь-якої миті може призвести до аварійної ситуації.

Схожі новини