Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Організував схему відмивання грошей на будівництві складів для зберігання боєприпасів: колишній нардеп Микитась отримав нову підозру

  • 25.10.2023, 18:15
  • 704

Екснардеп Максим Микитась, який уже фігурує у двох корупційних справ, отримав нову підозру у ще одній схемі на 307 мільйонів гривень

Екснардеп Максим Микитась. Фото із мережі
Екснардеп Максим Микитась. Фото із мережі

За даними НАБУ, у 2018 році Міністерство оборони планувало побудувати захищені склади для зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ і уклало відповідні контракти на 3 мільярди гривень із підконтрольними нардепу компаніями.

Він хотів заволодіти частиною цих коштів, проте йому заважали законодавчі обмеження — Міноборони могло сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт. Тоді нардеп та його помічник залучили офіцерів ЗСУ і забезпечили ухвалення змін до урядових постанов, що дозволяли платити за будівництво 80% авансом.

Протягом листопада-грудня 2018 року Міноборони переказало на рахунки підконтрольного депутату товариства понад 307 млн грн. Та будівництво обʼєкта так і не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

Схожі новини