Передплата 2024 ВЗ

«У нападі ХАМАС є почерк Вагнера», — Порошенко

  • 12.10.2023, 11:18
  • 535

Петро Порошенко в інтерв'ю європейському ресурсу Euractiv сказав, що терористичні атаки ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня допомагали готувати інструктори ПВК Вагнер. Порошенко зазначив, що українцям відомий цей «почерк» терористів ще з 2014 року, коли бойовики Вагнера зайшли на Донбас

«Я абсолютно впевнений, що російські інструктори Вагнера із Сирії були переправлені до ХАМАСу в Газі і брали участь у підготовці терористів для абсолютно варварської атаки на Ізраїль із сектора Гази», — сказав Порошенко.

«Я переконаний, що є російський інтерес, рука росії в підготовці теракту ХАМАСу на Ізраїль», — вважає п’ятий президент.

Він сказав, що дуже добре знає, як діють найманці Вагнера: «я це знаю з 2014 року, коли на сході моєї країни з’явилася перша група Вагнера. Я знаю почерк Вагнера з їхніх атак у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Соледарі, Бахмуті. Це — тактика Вагнера».

Відповідаючи на запитання про диверсію на трубопроводі Balticconnector і телекомунікаційному кабелі, що з'єднує Фінляндію з Естонією, кваліфіковану владою в Гельсінкі як збиток, спричинений «зовнішньою діяльністю», Порошенко сказав: «Я абсолютно впевнений, що це теракт, метою якого є дестабілізація енергетичної ситуації в Європі, так само, як росія завдає ракетних ударів по енергосистемі України».

Схожі новини