Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Штати очолять коаліцію країн із підготовки українських Повітряних сил, — Остін

  • 11.10.2023, 19:40
  • 427

Очолюючи коаліцію, США тісно координуватимуть свої дії з Україною та іншими партнерами, приділяючи особливу увагу розвитку потенціалу українських винищувачів F-16

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін за результатами 16-го засідання Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн»).

"Члени цієї Контактної групи об'єднуються в те, що ми називаємо «коаліції можливостей» (capability coalitions), і це зробить нашу допомогу у сфері безпеки гнучкішою, а деякі з цих коаліцій уже сформовані. Естонія і Люксембург очолять коаліцію, що опікується підтримкою IT.

Литва лідирує у наданні допомоги Україні у знешкодженні російських мін на українській території. І я з гордістю повідомляю, що Сполучені Штати знову виступлять, щоб допомогти очолити коаліцію країн, які працюють з Україною над розвитком її Повітряних сил", — заявив Остін на брифінгу з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном.

«Я радий, що Данія і Нідерланди будуть разом із нами очолювати цю коаліцію. Я також із гордістю повідомляю, що Штати приєднаються ще до кількох із цих коаліцій у міру їх формування найближчими тижнями, зокрема — до тих, що зосереджені на українській протиповітряній обороні, бронетехніці та артилерії», — зазначив міністр.

Схожі новини