Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У бронху застрягла… куряча кісточка

Через це у чоловіка почала гнити й розпадатися легеня

Фото ЛОКДЦ
Фото ЛОКДЦ

Тривожні симптоми змусили жителя Львівщини запідозрити, що в нього страшна хвороба, яка не піддається лікуванню. Чоловік безперестанку кашляв і задихався та вже готувався до «неминучої» смерті. Але, сподіваючись, що лікарі допоможуть йому полегшити відхід з життя, все-таки наважився піти до лікарні у Жовкві й зробити рентген легень.

Про випадок розповіли у Львівському обласному клініч­ному діагностичному центрі.

Фахівець виявився гра­мотним і скерував пацієнта на комп’ютерну томографію. При обстеженні у жителя Львівщи­ни виявили кісточку з курки, яка застрягла у його бронху, блокуючи доступ пові­тря у праву легеню. З часом та почала розпадатися й гнити.

У день обстеження ендос­копіст видалив стороннє тіло з бронхи чоловіка. За словами завідувача відділення про­меневої діагностики Андрія Козія, пацієнт уже йде на по­правку. «Це ще один доказ, що за можливостей сучасної ме­дицини не потрібно терпіти та чекати, а тим паче самому собі ставити діагнози, — каже лікар. — Якщо болить, слід звертатися до лікаря. Є висока ймовірність, що потрібно буде не до смерті готуватися, а пройти кілька об­стежень. Кілька маніпуляцій — і нові світанки гарантовані».

Схожі новини