Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія передала ХАМАС захоплену в Україні західну зброю та готує провокацію — ГУР

  • 09.10.2023, 14:15
  • 556

росія планує використати напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України: бойовикам уже передано захоплену в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та Євросоюзі

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією розвідки, російське ГРУ вже передало бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС.

«Наступним, згідно з планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для бойовиків на регулярній основі», — зазначили в ГУР.

Там стверджують, що в межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки «викривальних публікацій» і «розслідувань» у західних ЗМІ.

А для переконливості російські спецслужби мають намір використати коментарі зрадника з української прикордонної служби, старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

«Чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій державі з боку західних партнерів», — пояснили в розвідці.

Схожі новини