Передплата 2024 ВЗ

У Тернопільському ТЦК побили мобілізованих: є реакція влади та прокуратури

  • 08.10.2023, 14:45
  • 1 033

У мережі з’явилося відео з побиттям мобілізованих в одному ТЦК Тернополя, на що мер міста Сергій Надал звернувся до керівництва міського ТЦК

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це пише Надал у телеграмі.

Мер Тернополя одразу після появи відео звернувся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування, оскільки має інформацію, що їхні працівники «могли застосовувати силу до мобілізованих».

Мер також закликав тернополян повідомляти про випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів у військову прокуратуру та поліцію.

За фактом побиття двох військовозобов'язаних у Тернопільському територіальному центрі комплектування (ТЦК) спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону 8 жовтня 2023 року відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили військові прокурори, попередньо дії працівників ТЦК кваліфікували за ч.5 ст.426−1 КК України. Це перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану. Санкція цієї статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі

Схожі новини