Передплата 2024 «Добрий господар»

Під час війни — 100 мільйонів доларів для Трускавця

Чим місто «Нафтусі» «змушує» ініціативних та підприємливих людей вкладати свої кошти у розвиток бальнеологічного курорту?

І в умовах війни Трускавець не втрачає своєї інвестиційної привабливості. Про це міський голова Трускавця Андрій Кульчинський розповів під час недавньої зустрічі з представниками приватного медичного бізнесу Львова.

Від інших міст Трускавець відрізняється не лише унікальною «Нафтусею», а й добре розвинутим курортним середовищем, чого немає ніде. Йдеться не лише про інфраструктуру, готельно-відпочинкові та санаторні комплекси, готелі, вілли та добре відомі медичні центри, які, як, наприклад, Клініка відновного лікування професора Володимира Козявкіна, світову славу мають. Й іншими прикладами, які про досягнення у сфері приватного медичного бізнесу свідчать, багатий Трускавець. Гарним досвідом приватно-державного партнерства стала робота приватного медичного центру малоінвазивної хірургії «Консиліум». Вже багато років центр, якого неофіційно ще лікарнею називають, функціонує на базі КНП «Трускавецька міська лікарня». Сотні людей, пройшовши тут обстеження, успішно прооперовані, повернули собі радість життя. Про переваги приватно-державного партнерства на зустрічі розповів медичний директор «Консиліуму» Петро Скурчанський. Набутий центром досвід в організації медичної справи, успіхи у лікуванні надихають.

Як «лікарня просто неба», як часом називають Трускавець, місто «Нафтусі» найперше привертає увагу тих, хто вміє давати собі раду, вже досяг успіхів у приватному медичному бізнесі та курортній справі. Але не тільки їх. За словами Андрія Кульчинського, лише цього року, попри війну, у розвиток Трускавецької ОТГ вкладено близько 100 млн доларів інвестицій. Левова частка з них — це витрачені на будівництво вітрової електростанції та спорудження великого торгового центру «Вектор» кошти. На зустрічі міський голова розповів і про два нові інвестиційні проєкти, які реалізують у Трускавці. Крім будівництва давно анонсованого нового заводу мінводи у мальовничому урочищі «Помірки», звідки свого часу починалась історія «Нафтусі», новий готельно-відпочинковий комплекс «Шарбель 2» спорудять.

Схожі новини