Передплата 2024 ВЗ

«Нехай би СБУ провела „слугам“ якийсь лікнеп, аби почули, що рпц — це не про свободу совісті, а про кремлівських агентів»

  • 04.10.2023, 12:05
  • 573

На погоджувальній раді співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко вимагала винести в залу законопроєкти про заборону московської церкви в Україні

Про це вона повідомила у соцмережах.

«Нас підтримують колеги з „Голосу“, груп „Довіра“ і „За майбутнє“, частина „Батьківщини“. Віцеспікерка О. Кондратюк також підписала листа на голову щодо законопроєктів. На жаль, „слуги“ не готові. Так, у фракції є ті, хто усвідомлює важливість законів, але колективного рішення немає», — констатує Ірина Геращенко.

«За словами їх керівництва, у фракції є домовленість не обговорювати з депутатами релігійні питання, бо це порушує свободу совісті. Так, в Україні церква відділена від держави, і це виключно право людини — належати до конфесії чи бути агностиком. Але ж у випадку з рпц йдеться не про релігію, а про національну безпеку», — переконана депутатка.

«Пан Стефанчук також пообіцяв підписати звернення сам до себе, а керівники монобільшості порадили нам збирати 226 підписів, аби законопроєкти про заборону московських попів винесли в залу. Може б нехай СБУ провело „слугам“ якийсь лікнеп, аби почули, що рпц — це не про свободу совісті, а про кремлівських агентів», — пише Геращенко.

«Коротше, продовжую тиснути. Допомагайте! Треба говорити з депутатами-„слугами“ з ваших округів чи за кого ви голосували», — закликала вона українських виборців.

Схожі новини