Передплата 2024 «Добрий господар»

У США інтерв'ю Зеленського та фільм про Бучу отримали нагороди премії «Еммі»

  • 29.09.2023, 15:30
  • 1 474

27 вересня у Нью-Йорку оголосили переможців 44-ї премії «Еммі» у сфері новин та документалістики. Серед великих переможців опинилися CNN, Vice, New York Times та інші медіа

Премія Еммі. Фото з мережі
Премія Еммі. Фото з мережі

Багато проєктів-лауреатів були присвячені війні в Україні, їх повний список опубліковано на сайті премії.

Так, спецвипуск суспільно-політичного телешоу 60 Minutes каналу CBS «Президент Зеленський» отримав «Еммі» у номінації «Найкраще змонтоване інтерв'ю».

У номінації «Найкраща новинна програма» (International Emmy Award for News) перемогла програма «Битва за Бучу та Ірпінь» (The Battle For Bucha & Irpin), що вийшла на британському каналі Sky News 5 березня 2022 року.

«Ми встигли показати світові дуже багато історій про сильних, хоробрих і неймовірних українців. Про військових, волонтерів, цивільних, батьків і дітей, жінок і чоловіків, про полонених і звільнених. Нас обрали з поміж 2600 заявок медіа з усього світу і 4 номінантів-фіналістів у категорії International Emmy Awards for News (новини)», — відреагував на новини про перемогу режисер Азад Сафаров, який вже півтора року працює зі Sky News як продюсер в Україні.

У номінації «Найкраще висвітлення поточних справ» (International Emmy Award for Current Affairs) нагородили програму «Поза мережею — Українські воєнні щоденники» (Off The Grid — Ukraine Wartime Diaries) каналу TRT WORLD.

Інші номінації, в яких перемогли пов’язані з Україною матеріали:

У категорії «Найкраще висвітлення актуальних новин у прямому ефірі» (Outstanding Live Breaking News Coverage) здобув канал CNN Worldwide за висвітлення вторгнення росії в Україну.

У категорії «Найкращий спецвипуск новин» (Outstanding Recorded News Special) перемогу здобув «Україна: Материнська війна» (Ukraine: A Mother’s War) від NBC News Now.

У категорії «Найкраще змонтоване інтерв'ю» (Outstanding Edited Interview) перемогло інтерв'ю «Президент Зеленський» (President Zelenskyy), що вийшло в програмі 60 Minutes на CBS.

У категорії «Найкращий монтаж: новини» (Outstanding Editing: News) переміг сюжет The New York Times «Знято на камеру, відстежено телефоном: Російський військовий підрозділ, який вбив десятки людей у Бучі» (Caught on Camera, Traced by Phone: The Russian Military Unit That Killed Dozens in Bucha).

У категорії «Найкраще висвітлення екстреної новини іспанською мовою» (Outstanding Coverage Of A Breaking News Story In Spanish) найкращим став сюжет «Війна Путіна» (Ira de Putin).

Схожі новини