Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нагірному Карабаху повідомили про припинення існування невизнаної республіки: деталі

  • 28.09.2023, 15:30
  • 661

Самопроголошена Нагірно-Карабаська республіка (НКР) припиняє своє існування з 1 січня 2024 року. Указ про розпуск усіх «державних» установ та організацій до цієї дати підписав «президент» невизнаної республіки Самвел Шахраманян

Фото умовне
Фото умовне

Згідно з указом, таке рішення «влада» ухвалила через складну військово-політичну ситуацію «з огляду на пріоритет забезпечення фізичної безпеки та життєвих інтересів народу «Арцаху».

Там також згадали про домовленість із представниками Азербайджану про те, що забезпечується вільний проїзд жителів Нагірного Карабаху, включаючи військовослужбовців, які склали зброю, зі своїм майном на автівках Лачинським коридором.

«Президент» вирішив, що з 1 січня 2024 року так звана «Республіка Нагірний Карабах» припиняє своє існування. Це також призведе до розпуску всіх «державних установ та організацій», які перебувають там у відомчому підпорядкуванні.

Населенню Нагірного Карабаху, у тому числі тим, хто перебуває за межами «республіки», після набрання указом чинності пропонують ознайомитися з умовами реінтеграції, представленими Азербайджаном. А відтак люди вирішать, чи залишатися їм у цьому регіоні.

Схожі новини