Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові відкрили меморіальну таблицю у пам’ять про офіцера ЗСУ Володимира Курната

Захисник рік тому підірвався на міні на Донеччині

Фото авторки
Фото авторки

У вівторок, 26 вересня, на фасаді львівського ліцею № 18 (вул. Кульчицької, 18) відкрили меморіальну таблицю у пам’ять про офіцера 103-ї бригади Сил Тероборони ЗСУ, майора поліції Володимира Курната. Захисник загинув якраз рік тому — 26 вересня 2022 року в районі села Миколаївка Донецької області, підірвався на міні при поверненні з бойового завдання. Офіцер не дожив п’ять днів до свого 50-річного ювілею. Поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі. У Володимира Курната залишились батько, мати та сестра. Саме сестра Оксана з родиною звернулася до міської та обласної влади, аби на честь воїна у Львові постала меморіальна таблиця — як пам’ять про його вклад у боротьбу за цілісність нашої держави.

Захисник України, який віддав життя на фронті - корінний львів'янин, навчався у ліцеї № 18, закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «приладобудування». Мав звання майор поліції, упродовж багатьох років працював старшим оперуповноваженим у Львові, згодом — керівником карного розшуку Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області. Після повернення до Львова займав керівні посади у службі карного розшуку. Був нагороджений відзнакою «Почесний знак МВС України», медаллю «За сумлінну службу» II-го та III-го ступеня, нагрудним знаком «За відзнаку в службі» I-го та II-го ступеня.

«Це була людина, патріот, — згадує подруга покійного захисника Сніжана Ігнатова. — Ще у школі Володимир з батьком ходив на мітинги за свободу України, обрав роботу в поліції, щоб робити цю країну кращою. Нічого не боявся, був готовий віддати останнє для друзів та тих, кого любив, і зрештою віддав найцінніше для нас із вами та своєї Батьківщини — своє життя».

Схожі новини