Передплата 2024 «Добра кухня»

«Немає зараз нічого важливішого, ніж захистити наших воїнів»

  • 21.09.2023, 15:11
  • 506

Порошенко закликає ухвалити закон про спрощене отримання УБД і не змішувати це питання з реєстрами під вибори

Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді вкотре наголосив: одне з найважливіших завдань парламенту — захист і підтримка Збройних Сил України. Він закликав захистити військовий ПДФО, який хочуть вилучити з місцевих бюджетів, а також ухвалити законопроєкт про спрощене отримання статуту учасника бойових дій.

«Немає зараз нічого важливішого, ніж захистити наших воїнів. У нас знову законопроєкт про УБД стоїть в кінці. Законопроєкт мого авторства взагалі навіть не розглянутий комітетом», — зазначив Порошенко.

«Я наголошую, що не треба принижувати наших воїнів. Йдеться про справедливість, бо їм ці „ксиви“ непотрібні. Це наше з вами зобов’язання — дати їм законодавчий захист, щоб вони могли захистити членів своїх родин, захистити родини загиблих», — пояснює Петро Порошенко.

Він закликав розглянути цей законопроєкт, «не плутаючи його з формуванням різних реєстрів, намаганням підтягнути туди полегшення проведення виборів».

«Бо мета України — це перемога у війні проти путіна і проти росії, а не перемога на виборах, як дехто намагається кожен законопроєкт тут використати», — сказав пʼятий президент.

«На жаль, вчора ви проголосували 236-ма голосами, щоб забрати гроші у місцевого самоврядування, забрати їх у військових і передати їх на якісь ефемерні програми, де краще знають, де купляти яйця по 17, куртки за потрійною ціною, і як роздавати на початку повномасштабної агресії величезну кількість попередньої оплати», — нагадав Порошенко.

«Я прошу до другого читання спільно зібратися робочою групою, сконцентрувати ці гроші виключно на забезпеченні бригад з пунктів постійної дислокації, забезпечити ефективний контроль за цими грошима», — наголосив Порошенко.

«Вимагаємо розглянути тут УБД. Вимагаємо сформувати робочу групу по законопроєкту щодо військового ПДФО, захистити воїнів, місцеве самоврядування і децентралізацію», — закликав Петро Порошенко.

Схожі новини