Передплата 2024 «Добрий господар»

«Знімаємо кіно про українських героїв, які, на щастя, у нас є»

ICTV2 готує премʼєру бойовика «Штурм» про роботу СБУ

Кадр з фільму "Штурм". Фото пресслужби каналу ICTV
Кадр з фільму "Штурм". Фото пресслужби каналу ICTV

Премʼєру першого в Україні екшн-серіалу про роботу українських спецпризначенців зняли з нагоди Дня захисників та захисниць України. 1 жовтня ICTV2 покаже 4-серійний бойовик «Штурм» із зіркою серіалу «Довбуш» Сергієм Стрельниковим у головній ролі. У цей день буде показано усі чотири серії фільму.

Актор Сергій Стрельников.
Актор Сергій Стрельников.

У фільмі - історія про роботу спеціального підрозділу СБУ, який має назву «Штурм». Підрозділ протидіє злочинам проти нацбезпеки України.
Унікальний спецпідрозділ сформували з 6 молодих бійців, фахівців широкого профілю, які мають за плечима фронтовий досвід і разом пройшли воєнну розвідку у зоні АТО. Саме там вони сформувалися як бойова група: снайпер Донатас (Сергій Лефор), боєць Макс (Артур Шурипа), саперка Іванка (Ганна Аламович), парамедикиня Галина (Олександра Епштейн) та хакер з позивним «Дум» (Павло Тупіков).

Сюжет серіалу розказує про Україну до повномасштабного вторгнення рф, а сценарій стрічки є художнім вимислом. Та попри художнє опрацювання, автори фільму намагалися максимально наблизити події сюжету до завдань, які стояли перед СБУ на період мирного часу.
«Ми хотіли показати щоденну важку роботу людей, що ховають свої обличчя за балаклавами. Зробити так, аби глядач знав, що завдяки таким як вони, ми в безпеці. Прийшла війна, і зараз ми знаємо, що так і є. Наші воїни нас захищають, часто ціною власного життя. Від того серіал став більш актуальним і затребуваним», — каже Інесса Соболєва, креативна продюсерка телеканалу ICTV.

«Це серіал про наших вояків, які стоять на кордоні нашого спокою. Мені хотілося б, щоб молоде покоління дивилося на них і пишалися ними. Ми знімаємо кіно про українських героїв, які, на щастя, у нас є і мужньо про себе заявляють», — каже про премʼєру актор Сергій Стрельников. Його персонаж — головний боєць спеціального елітного спецпідрозділу «Штурм». Тепер він відсторонений від справ полковник СБУ, але повертається на службу, аби у складі елітного підрозділу швидкого реагування викрити небезпечну змову злочинців.

«Тут буде багато видовищних дій, екшену. Це перш за все бойовик, а потім всі інші жанри. Тому насичений подіями сюжет і яскраву картинку обіцяємо», — додає Сергій.

Схожі новини