Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ затримала митників, які вимагали хабарі за імпорт товарів в Україну

  • 19.09.2023, 18:15
  • 953

Служба безпеки ліквідувала дві корупційні схеми на Волинській митниці, через які держбюджет недоотримував значні кошти від митних надходжень

Фото СБУ
Фото СБУ

Регулярні побори з українського бізнесу організували керівник одного з відділів та головний інспектор.

Відтак співробітники СБУ задокументували декілька фактів злочинної діяльності обох фігурантів і затримали їх під час отримання хабаря.

Зокрема, очільник відділу в обмін на гроші обіцяв імпортерам не створювати бюрократичні перешкоди під час митного оформлення їхніх вантажів. Плата за таку «послугу» становила 200 доларів за кожен автомобіль, який ввозив товари.

Тим часом головний інспектор митниці, всупереч вимогам, не підвищував для підприємців митну вартість ввезеної продукції. За це чиновник вимагав половину від «зекономлених» коштів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили корумпованим посадовцям про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Триває розслідування, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до схем. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми із конфіскацією майна.

Схожі новини