Передплата 2024 ВЗ

Бельгія підготувала для України бронетранспортери

  • 15.09.2023, 20:00
  • 601

Бельгія передасть українській армії першу партію відремонтованих бронетранспортерів M113

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Першу партію з 10 бронемашин M113, модернізованих компанією John Cockerill Defense (JCD), буде відправлено в Україну в результаті ініціативи, що фінансується Бельгією, Нідерландами та Великим Герцогством Люксембург. Окрім цього, бельгійський концерн вивчає й інші можливості продовження підтримки української армії», — йдеться у повідомленні.

Згідно з контрактом із Міноборони Бельгії, компанія JCD до кінця листопада відновить та оснастить кулеметом 40 транспортних машин M113.

«Перші машини передали бельгійській армії наприкінці серпня із завданням організувати їхнє відправлення в Україну», — вказано у повідомленні.

Рада міністрів Бельгії схвалила 16 червня постачання Україні цих бронетранспортерів, знятих з озброєння бельгійської армії понад десять років тому. Йдеться про американські гусеничні БТР, запущені у виробництво на початку 1960-х років.

M113 — це транспортний засіб, який використовують армії багатьох країн світу для переміщення піхотинців на полі бою з однієї точки в іншу. Ці БТР оснащені дистанційно керованою системою озброєння. Також на машинах можна встановити кулемети.

Схожі новини