Передплата 2024 ВЗ

Светр принцеси Діани із чорною вівцею продали за майже півтора мільйони доларів

  • 15.09.2023, 14:40
  • 1 183

У Нью-Йорку на аукціоні Sotheby’s продали светр із чорною вівцею, який леді Діана Спенсер вперше одягла на матч поло в 1981 році. Тоді вона була заручена з майбутнім королем Чарльзом III

Фото Camera Press.
Фото Camera Press.

Початкова ціна становила 50 тисяч доларів.

У 1979 році художниці Саллі М’юір і Джоанна Осборн та їхній лейбл трикотажних виробів Warm & Wonderful зробили вʼязаний яскраво-червоний вовняний светр з круглим вирізом, прикрашений рядами білих овець з однією чорною вівцею спереду.

«На наше велике здивування, ми вперше дізналися про леді Діану Спенсер у светрі, коли побачили її на першій сторінці однієї з недільних газет. Її вплив був вражаючим, і майже відразу це призвело до різкого зростання продажів і поінформованості громадськості про наш невеликий лейбл, за що ми будемо вічно вдячні», — розповіли М’юір і Осборн.

За кілька тижнів після першого виходу Діани у светрі Мʼюір і Осборн отримали листа з Букінгемського палацу. У ньому писали, що Діана пошкодила свій улюблений овечий светр, і ввічливо просили замінити або відремонтувати його.

Для Діани виготовили новий светр, а старий повернули дизайнерам. Діана була в новому светрі на іншому матчі з поло в 1982 році. На ньому самотня чорна вівця розташована вище, ніж на оригіналі.

У березні цього року М’юір і Осборн знайшли перший светр Діани на їхньому горищі. Він був у маленькій коробці біля бавовняного покривала.


Джерело: CNN

Схожі новини