Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський анонсував підвищення мінімальної зарплати і пенсії

  • 14.09.2023, 13:45
  • 1 476

Президент Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітних плат та пенсій для українців у 2024 році

Гроші. Фото умовне
Гроші. Фото умовне

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

«Я доручив прем'єр-міністру підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні», — сказав президент, але не уточнив, на скільки саме її підвищать.

Він розповів, що провів нараду з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром фінансів Сергієм Марченком стосовно держбюджету на 2024 рік. Окрім підвищення мінімальної зарплати, вони обговорили основні пріоритети майбутнього держбюджету. З його слів, оборона та безпека будуть найголовнішими пріоритетами. Зеленський запевнив, що фінансування оборони й безпеки буде щонайменше на рівні цього року, тобто становитиме мінімум 1,6 трлн грн.

«Наступного року ми додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс — на виробництво зброї в Україні. І на дрони. Причому й на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво. Плюс майже 100 мільярдів гривень цілеспрямовано — на виробництво зброї, яким опікується Мінстратегпром, та на українську армію дронів, яка показує дуже хороші, яскраві результати», — наголосив президент.

Схожі новини