Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині голову профспілки підприємства підозрюють у хабарництві

  • 08.09.2023, 13:20
  • 934

Слідчі викрили на наданні хабаря 61-річного мешканця Дрогобицького району

Фото поліції
Фото поліції

Відомо, що голова первинної профспілкової організації одного з регіональних управлінь ПАТ «Укрнафта» запропонував та передав начальнику служби безпеки територіального підрозділу Департаменту безпеки цього ж підприємства хабар — 500 доларів .

На думку зловмисника, за ці кошти начальник служби безпеки мав би приховати виявлені ним під час перевірки порушення у роботі профспілки, зокрема — під час видачі лікувально-оздоровчих путівок особам, які не мали жодного стосунку до підприємства. Унаслідок цього організації було завдано значних збитків.

6 вересня правоохоронці затримали голову профспілкової організації в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після передачі ним усієї суми неправомірної вигоди начальнику служби безпеки.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Схожі новини