Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Головне завдання нового міністра оборони — ефективне і прозоре забезпечення ЗСУ»

  • 06.09.2023, 16:52
  • 676

Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді заявив, що головне завдання нового міністра оборони Рустема Умєрова — прозоре та ефективне забезпечення Збройних Сил України. Він закликав брати приклад з ексміністра Полторака, а не Резнікова, і зауважив, що саме навколо українського воїна мають тримати єдність всі політичні сили

«За чотири з лишнім роки цього парламенту „Європейська Солідарність“ жодного разу не голосувала за кадрові призначення. Це принципова позиція. Оскільки влада має нести відповідальність, а меншість повинна мати можливість контролювати дії влади. Але 24 лютого змінило все. Я згадую цей день в цьому залі. За різними обставинами — хто через патріотизм, хто з люті, хто з остраху, але країна об'єдналася. Далі були різні голосування. Ми були завжди єдині у підтримці воєнних законів, бо це не про політику, це про державу Україна», — нагадав лідер партії.

«Я хочу наголосити, що це перше подання після 24-го міністра оборони. У нас величезні претензії до попереднього міністра, попри те, що я його дуже добре знаю, починаючи ще з Помаранчевої революції. Але претензії - не тільки в корупції, не в куртках, не в яйцях, не в закупівлі озброєння. Претензії в підготовці, шість місяців підготовки до війни, за які ми зараз платимо величезну ціну», — констатував Порошенко.

«На жаль, це так, але єдність нам потрібна. На сьогодні, розуміючи всі проблеми з цим призначенням, бо Рустем не має воєнного досвіду, але він блискучий менеджер, я впевнений, що ключові функції міністерства оборони, а саме прозоре, транспарентне і ефективне забезпечення Збройних Сил України він витягне», — вважає Петро Порошенко.

«А єдність у нас має бути не навколо корумпованих політиків. Не навколо політичних партій або особистостей. Єдність у нас має бути навколо українського воїна, Збройних Сил України, і це — важливо. І ще одна позиція — я пишаюся тим, що представники Меджлісу знаходяться саме в „Європейській Солідарності“. Призначення кримського татарина сьогодні міністром оборони — дуже потужний меседж, що ніякі домовленості без Криму неможливі. І третя позиція — для мене дуже важливо, щоб не тільки негативний, а й позитивний досвід був у Рустема. Подивіться на Полторака — це важливі уроки», — порадив Петро Порошенко.

Схожі новини