Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ми — за декларування, особливо тіньових радників-„шептунів“ з ОП»

  • 05.09.2023, 14:47
  • 526

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради заявив, що відновлення електронного декларування для посадовців — це вимога європейської та євроатлантичної інтеграції. Він зауважив, що декларуватися мають всі чиновники, у тому числі й тіньові радники Офісу президента. Виняток може бути лише для військових, які зараз перебувають на фронті - вважає лідер «Європейської Солідарності»

Петро Порошенко
Петро Порошенко

«Це — наш рух в ЄС та НАТО. Відновлення електронного декларування — важливий крок, який наближає початок переговорів про вступ в ЄС. Ми свого часу створили САП, НАБУ, провели конкурс у Вищий антикорупційний суд, затвердили всі необхідні позиції і забезпечили їхню незалежність», — нагадав п’ятий президент.

«Я зараз хотів би наголосити — ми за відкриті декларації, виняток лише для Збройних Сил. Ми за декларування оренди! Ми категорично за декларування всіх позаштатних радників Офісу президента, які зараз у нас з’явилися — так звані радники-шептуни. Цей синедріон справляє колосальний вплив на державні рішення. Вони щодня щось говорять в ефірах, кладуть щось в кишені і уникають декларування», — констатує Петро Порошенко.

Він також закликав відновити повноцінне висвітлення роботи Верховної Ради України та врешті решт поставити в порядок денний законопроєкт про заборону московської церкви.

Схожі новини