Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На гей-весіллі заарештували понад 200 людей

  • 30.08.2023, 19:20
  • 16.7K

У Нігерії поліція затримала понад 200 людей на гей-весіллі

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відтак за організацію та відвідування одностатевого весілля до відповідальності притягнуть 67 людей.

Одностатеві стосунки у Нігерії криміналізовані. За вступ у гомосексуальний громадянський союз можуть ув`язнити на 14 років.

Тим часом правозахисна організація Amnesty International Nigeria надала дані про арешт понад 100 учасників церемонії. Вона закликала поліцію відпустити затриманих і припинити це «полювання на відьом».

«У суспільстві, в якому процвітає корупція, закон про заборону одностатевих стосунків все частіше використовується для переслідування, вимагання і шантажу людей з боку співробітників правоохоронних органів та інших представників громадськості», — йдеться у пості Amnesty International Nigeria.

У поліції також заявили, що під час рейду вилучили відеозапис весілля, урочисті сукні для церемонії та кілька наркотичних речовин.

Правоохоронці повідомили, що дізналися про весілля під час патрулювання. Вони зупинили одного з відвідувачів для перевірки.

«Під час допиту він зізнався, що є членом певного гей-клубу і прямував до своїх товаришів на церемонію гей-шлюбу», — заявили у поліції.


Джерело: CNN

Схожі новини