Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Майдані попрощались із Сергієм «Соколом» Ільницьким

  • 28.08.2023, 17:31
  • 824

Петро і Марина Порошенки разом із побратимами попрощались із депутатом Київради від «Євросолідарності», полковником Сергієм «Соколом» Ільницьким, який загинув на східному фронті. Віддати останню шану Герою прийшли також командувач УДА Дмитро Ярош, міський голова Дніпра Борис Філатов, колеги-депутати, друзі і військові

Після панахиди у Михайлівському золотоверхому соборі Сергія Ільницького вшанували на Майдані Незалежності у центрі столиці.

«Сергій Володимирович був дуже світлою, доброю людиною», — згадує Марина Порошенко. «Коли він прийшов до Київради, і я йому запропонувала посилити нашу Комісію з питань охорони здоров’я і соціальної політики, щиро погодився. Питання соціалізації, реінтеграції поранених бійців для нього були дуже важливими, і він хотів зробити дуже багато для того, щоб підтримати своїх побратимів, хлопців, які отримали поранення, відчути себе гідно в цьому житті, відчути себе потрібними в українському суспільстві і рухатися вперед», — розповіла очільниця Комісії.
«Ще напередодні минулого понеділка і вранці минулого вівторка ми з ним зідзвонювалися, тому що в середу була Комісія. Він спочатку обіцяв приїхати, а потім сказав: „У нас тут таке пекло, я не зможу приїхати, але я хочу доєднатися онлайн до вашого засідання“. Ми йому скидали порядок денний, обговорювали питання. А потім в якийсь момент він перестав відповідати. Коли я дізналася про страшну новину… і зараз не можу повірити, не можу сприйняти цього», — говорить лідерка «ЄС» у Київраді.

«Але все, про що мріяв Сергій в цивільному мирному житті, ми будемо продовжувати. Ми будемо підтримувати і рятувати поранених хлопців. Ми будемо робити все від нас залежне для того, щоб вони відчували себе справжніми героями, щоб вони дивилися впевнено в своє майбутнє. Дякую, спочивай з миром. А ми будемо вічно тебе пам’ятати, наш Герою!», — сказала Марина Порошенко під час прощання.

Як розповів в інтерв'ю італійському телеканалу RAI Петро Порошенко, полковник Сергій Ільницький 9 років тому після нападу росії на Україну добровольцем пішов на фронт. Після важкого поранення брав участь в Іграх нескорених. А 24 лютого 2022 року знову взяв в руки зброю, щоб стати на захист держави. «Коли він дізнався, що його друзі поранені в Курдюмівці під Бахмутом, не міг залишатися, пішов евакуювати їх і потрапив під снаряд російської артилерії. Він був нашим справжнім другом, символом українського Героя», — говорить п’ятий президент.

Перший заступник командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша, командир загону «Південь» УДА у складі 28-ої ОМБр, полковник Сергій Ільницький (позивний Сокіл) став депутатом Київради від партії «Європейська Солідарність» у квітні 2023 року.

Сергій Ільницький від самого початку бойових дій був на фронті. Ветеран Збройних Сил України, учасник АТО, полковник у відставці, він пішов добровольцем служити на фронт за прикладом свого сина-госпітальєра. Як кадровий військовий став начальником штабу УДА. Кавалер ордена «За заслуги».

Загинув Сергій Ільницький 22 серпня під Курдюмівкою на Донеччині.

Схожі новини