Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коли на двох одна служба, одна ціль, одне життя…

  • 22.08.2023, 12:20
  • 756

Зараз професія кінолога у багатьох спричиняє захват та бажання до неї приєднатися. Проте кінологія — важка та відповідальна справа, яка потребує постійного професійного розвитку

Особливості цієї професії вивчає і прикордонник Роман Глинський, який опановує цю справу вперше. У лавах Держприкордонслужби Роман пів року, а до цього понад 10 років працював дільничним інспектором в поліції.

«Я завжди мріяв працювати в парі з чотирилапим напарником, тож коли звільнився зі служби в поліції, обрав прикордонну службу, адже саме тут я зможу реалізуватися зокрема і як кінолог», — поділився Роман.

Напарником Романа став красень Цезар — розшуковий пес, породи німецька вівчарка, з яким кінолог опановує нові знання та навички. Цезар навчається на пошук та затримання порушників державного кордону.

«Зі своїм чотирилапим напарником я займаюся другий місяць. За цей час ми стали однією командою, хоча спочатку було трохи важко налагодити контакт та мені вдалося знайти до нього підхід і тепер ми справжні друзі», — розповів кінолог.

Тож попереду на них чекає тривалий курс навчання, із завершенням якого кінологічна пара вирушить на охорону державного кордону.

«Для мене бути кінологом — це бути разом зі своїм чотирилапим напарником 24/7. Тепер у нас на двох одна служба, одна ціль, одне життя», — каже прикордонник.

Схожі новини