Передплата 2024 «Добрий господар»

Трампу знову оголосили звинувачення

  • 15.08.2023, 12:20
  • 486

Колишньому президенту США Дональду Трампу офіційно оголосили четверте кримінальне звинувачення щодо спроби змінити свою поразку на виборах у штаті Джорджія

Дональд Трамп. Фото із мережі
Дональд Трамп. Фото із мережі

Відомо, що колегія присяжних у Атланті оголосила Трампу новий пакет звинувачень щодо виборів у Джорджії на 98 сторінках, який став четвертим кримінальним звинуваченням проти експрезидента.

Чергове звинувачення є результатом розслідування окружної прокурорки Фултона Фані Вілліс і стосуються можливих зусиль експрезидента та його соратників змінити результат виборів 2020 року.

Усього звинувачують 19 осіб. Це Дональд Трамп, а також, серед інших, його юрист Руді Джуліані, тодішній керівник апарату у Білому домі Марк Медоуз, юрист Трампа Джон Істмен.

У вступі до звинувачення прокурори заявили, що Трамп і соратники «свідомо створили змову з метою протиправно змінити результати виборів на користь Трампа» і їхній план передбачав від двох актів втручання в окрузі Фултон та інших.

Трампу оголосили звинувачення за 13 пунктами, серед яких шість — щодо змови з кількома соратниками щодо використання фальшивих виборців; щодо судового позову Трампа та його юриста Джона Істмена на основі несправжніх документів, де вони стверджували, що тисячі виборців проголосували незаконно, хоча це була неправда.

Трампу і соратникам закидають такі незаконні дії як неправдиві заяви, вдавання себе за посадову особу, підробка та подання фальшивих документів, вплив на свідків, викрадення цифрових даних та порушення приватності, змова з метою ввести в оману державу.

У звинуваченні згадують також 30 співучасників, яким звинувачення не висуваються.

Перед тим суд випадково оприлюднив текст звинувачення


Джерело: CNN

Схожі новини